Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Αγαπητοί συμφοιτητές,
Πολλοί από σας θα αναρωτιέστε ποιό ήταν το παρασκήνιο και οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν στην παρακώλυση της υποψηφιότητας της Δυναμικής Προοπτικής στις φοιτητικές εκλογές της 9ης Απριλίου 2008. Υπεύθυνοι για την συμπεριφορά μας απέναντι στον εαυτό μας και στους συμφοιτητές μας αισθανόμαστε την υποχρέωση να αποσαφηνίσουμε τα γεγονότα και τις αιτίες τους.


Ήδη από την αρχή του ακαδημαικού έτους και με την ίδρυση της κίνησης μας γίναμε στόχος των υπολοίπων κομματικά υποκινούμενων φοιτητικών παρατάξεων και ιδιαίτερα εκείνων που αισθάνθηκαν πως τους χαλάμε την "ησυχία" και τα "σχέδια", ότι τους τρώμε τη "δουλειά"(πάντα μετρώντας σε ψήφους) και θέτουμε σε κίνδυνο τα άμεσα συμφεροντά τους κτλπ. Παρά τα κάθε λογής εμπόδια(λασπολογία, φτηνές- προσωπικές επιθέσεις, φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση συνελεύσεων μας, συκοφάντηση και διάδωση ψεμμάτων για την κίνηση μας, προσπάθεια δωροδοκίας και τρομοκράτησης μελών μας) που φρόντιζαν να δημιουργούν (πάντα κατ εντολήν) οι μέχρι πέρσι πρόθυμοι για παντός είδους εξυπηρετήσεις συνάδελφοι-συνδικαλιστές μας, εκφράσαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς τον προβληματισμό του μέσου φοιτητή του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών, αναρωτηθήκαμε, συζητήσαμε, προτείναμε θέσεις, τολμήσαμε να πούμε αυτά που σκεφτόμαστε όλοι μας αλλά κανείς δεν διατυπώνει.


Και ενώ λίγο καιρό πριν τις φοιτητικές εκλογές οι συνδικαλιστές-εκπροσωποί μας βιάζονταν να διαψεύσουν φήμες που ήθελαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου να μπλοκάρει την υποψηφιότητα μας στις εκλογές("είναι απλά αστείο, δεν έχουμε κανένα λόγο και δεν ακολουθούμε τέτοιου είδους φτηνές πρακτικές") ελάχιστες μέρες πριν την εκλογική διαδικασία διαπίστωσαν ότι το κόστος της υποψηφιότητας μιας ανεξάρτητης παράταξης σαν τη Δυναμική Προοπτική στο τμήμα Δ.Ε.Σ θα ήταν δυσανάλογα μεγάλο απο αυτό που αρχικά υπολόγιζαν.


Αφήνοντας κατα μέρος το πολιτικά ανήθικο της απαγόρευσης/ παρακώλυσης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που η μη τήρηση του παραπέμπει σε συμπεριφορά που συναντάται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά και σε κλειστές, παραπληροφορημένες και πλήρως ελεγχόμενες κοινότητες(όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση), θα μιλήσουμε αναλυτικότερα για την όλη διαδικασία, τις αφορμές που βρήκαν και τους λόγους που επικαλέστηκαν οι "δημοκρατικές" δυνάμεις του πανεπιστημίου μας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.


Αρχικά λοιπόν οι συνάδελφοι-συνδικαλιστές μας προέβαλλαν ότι δεν υποβάλαμε αίτηση στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου μέχρι την Παρασκευή 4 Απριλίου 2008 (τελευταία ημερομηνία λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου μέχρι την επανασύσταση του, μετά το πέρας των εκλογών του 2008). Παραβλέποντας το γεγονός ότι δεν είχε ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία για την διάλυση του Δ.Σ και ότι το τυπικό των διαδικασιών του φοιτητικού μας συλλόγου παρακάμπτεται από όλες τις παρατάξεις ανεξαιρέτως, είναι εμφανές ότι η δικαιολογία αυτή δεν υφίσταταται απ τη στιγμή που από την ίδια τη διαδικασία χρειαζόμαστε έτσι και αλλιώς την έγκριση τους.


Φτάνοντας στην Δευτέρα 7 Απριλίου 2008 ενημερωθήκαμε ότι με την συνεδρίαση της Κ.Ε.Φ.Ε (Κεντρική Επιτροπή Φοιτητικών Εκλογών) η οποία ορίστηκε για την αμέσως επόμενη μέρα, θα συζητούσαν το θέμα της υποψηφιότητας μας. Η κατοχύρωση της υποψηφιότητας μας έπρεπε να έχει την έγκριση των 4/5 του 15 μελούς Συμβουλίου της Κ.Ε.Φ.Ε. Σε μία διαδικασία παρωδία η οποία θύμιζε περισσότερο ανακριτική διαδικασία και στην οποία λάβανε μέρος εξωπανεπιστημιακοί (στελέχη κομματικών οργανώσεων) , οι εκπρόσωποι της Δυναμικής Προοπτικής έπρεπε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε "ελέφαντες" απαντώντας σε μια σειρά αστείων/ αναπόδεικτων κατηγοριών και προφάσεων (που ούτε οι ίδιοι βεβαίως δεν πιστεύουν), ότι δηλαδή δεν σχετιζόμαστε με τον χώρο της ακροδεξιάς, έχουμε θέσεις και πιστεύω τα οποία πρεσβεύουμε και συνδικαλιστική δράση σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει οι πεπειραμένοι και γνωστοί σε όλους εμάς επαγγελματίες συνδικαλιστές. Βεβαίως η τελική απόφαση να μην κατεβούμε στις εκλογές της επόμενης μέρας είχε ήδη παρθεί και οι δικές μας αιτιάσεις και απόλυτα λογικές ενστάσεις δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην όλη διαδικασία. Οι Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ, Π.Α.Σ.Π και Ε.Α.Α.Κ ήταν οι φοιτητικές παρατάξεις που καταψήφισαν την εκλογή μας και μας στέρησαν τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της επόμενης μέρας.


Φτάσαμε λοιπόν σε μια διαδικασία εκλογών (με τη λιγότερη συμμετοχή φοιτητών για την ιστορία του ΔΕΣ) χωρίς την υποψηφιότητα της Δυναμικής Προοπτικής, με πολλούς από τους συμφοιτητές μας (είτε μας στήριζαν είτε όχι) να αποχωρούν αγανακτισμένοι από τη διαδικασία χωρίς να ψηφίσουν μόλις αντιλαμβάνονται πως κάποιοι αποφάσισαν πως στο ΔΕΣ δεν χωράει μια πραγματικά ανεξάρτητη κίνηση φοιτητών.


Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας να αναλογισθούν τις ευθύνες που επισείει η ύπαρξη μιας πραγματικά ανεξάρτητης και αυτοχρηματοδοτούμενης κίνησης-συνεργασίας φοιτητών όπως είναι η Δυναμική Προοπτική, τα μέλη της οποίας δεν είναι εντολοδόχοι κομματικών συμφερόντων, παίρνοντας άνωθεν εντολές, δεν εξυπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες ούτε ακολουθούν τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές.


Συνεχίζουμε να απαιτούμε το καλύτερο για το τμήμα μας και τους φοιτητές του. Να είστε όλοι σίγουροι ότι η κατακύρωση της υποψηφιότητας μας, μας έχει ήδη κάνει πιο δυνατούς και αποφασισμένους να εντείνουμε την προσπάθεια της καταπολέμησης της αδιαφάνειας και διαφθοράς που προωθεί η πλειοψηφία της υπάρχουσας συνδικαλιστικής κοινότητας και την επίλυση λειτουργικών προβλημάτων που ταλανίζουν το Πάντειο Πανεπιστήμιο και πιο συγκεκριμένα το τμήμα μας.

Με εκτίμηση,

τα μέλη της Δυναμικής Προοπτικής.
Ανεξάρτητη Κίνηση για Ποιοτικότερες Σπουδές

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Δυναμική Προοπτική είναι ΝΕΚΡΗ...θα σας θυμώμαστε με αγάπη

Ανώνυμος είπε...

Άντε να μπει και μια πατριωτική παράταξη στο Πάντειο! Πήξαμε στους μεσαίους και τους κουλτουριάρηδες.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι δω ενωμένος δυνατός.

Ανώνυμος είπε...

wraio to poiimataki sas alla prepei na tirountai kai orismenes diadikasies apo tis opoies eseis dn tirisate kamia...stamatiste na vlepete pantou fantasmata kai analogisteite ti kanete lathos eseis...ti nomizete oti eiste?apogoitevmenoi paidakia pou dn pirate axiwmata apo tis alles parataxeis kai apofasisate na kanete kati monoi sas fwnazontas kai tous filous sas.diafwneite?

Ανώνυμος είπε...

eiste oloi ilithioi
kai idios esi aggele pou egrapses to apo pano post.

Ανώνυμος είπε...

Ntropi... Auti einai i dimokratia??? An i Dinamiki Prooptiki itan NEKRI den tha empenes ston kopo na mpeis k na kaneis k comment VLAKA

Ανώνυμος είπε...

an den htan nekri tha kanate kai kati allo ektos apo to na vrizete

Ανώνυμος είπε...

Kiriakaki pou egrpases to comment gia to LAOS eisai ilithios